Kelvin Klaassen, Ambassadeur Van Muziek bij de Buren Nijmegen!

Kelvin Klaassen, Ambassadeur Van Muziek bij de Buren Nijmegen!

kelvin-1

“Wanneer mensen bijvoorbeeld “per ongeluk” bij een ietwat onbekend genre binnenwandelen kan dat door de intieme sfeer en gebrek aan afstand tussen artiest en publiek nog steeds voor leuke verrassingen zorgen.”

Kelvin Klaassen is een (tegen die tijd) 24-jarige songwriter gevestigd in Nijmegen. Met zijn gitaar en krachtige stem vertolkt hij zijn eigen liederen, waarbij evenveel aandacht is voor gitaarspel, zang en teksten. Denk daarbij aan artiesten als Jeff en Tim Buckley, Leonard Cohen en Alex Turner. Zijn optredens staan garant voor een spannende intieme sfeer, die zich erg goed leent voor de huiskamer.

Kelvin Klaassen doet al vanaf de eerste editie mee aan Muziek bij de Buren en dat beval hem erg goed. “In die periode heb ik meerdere huiskamerconcerten gegeven. Het is een soort setting die erg populair is, en het leuke van Muziek bij de Buren is dat alle verschillende typen mensen van alle leeftijden wel ergens hun trek kunnen vinden in één van de vele huiskamers. Ook wanneer mensen bijvoorbeeld “per ongeluk” bij een ietwat onbekend genre binnenwandelen kan dat door de intieme sfeer en gebrek aan afstand tussen artiest en publiek nog steeds voor leuke verrassingen zorgen.”

De laatste tijd heeft hij veel geschreven en weinig optredens gegeven, dus veel van het materiaal dat hij gaat spelen heeft nog niemand, behalve misschien wat goede vrienden, gehoord. “Ik vind ik het ook vaak leuk om een covertje te spelen, dus schroomt u niet om een mooi 60s of 70s nummer als verzoekje te vragen, en wie weet kan ik het meteen ten gehore brengen.”

Wat hem van vorig jaar vooral bij gebleven is dat “ hoe goed het ook allemaal georganiseerd is, mensen altijd te vroeg of te laat gaan komen. Feit blijft namelijk dat het merendeel van de mensen, vooral de muziekliefhebbende doelgroep, gewoon een chaoot is. Het gevolg was dat mensen steeds binnenkwamen in het uur dat tussen de optredens zit en dat ik vervolgens gewoon maar weer wat ben gaan praten en spelen. Aan het eind van de dag had ik in plaats van de ingeplande anderhalf uur, ongeveer drie uur opgetreden!”

Ook je stadsgenoten trakteren op het beste uit je muzikale repertoire, in een Nijmeegse huiskamer op zondag 11 december?  Van klassiek tot elektronische beats, singer-songwriter tot keiharde metal, wereldmuziek of rap, iedereen is welkom! Aanmelden kan tot 21 oktober!