Ook “Mannen in de War” worden ambassadeurs van Muziek bij de Buren Nijmegen

Ook “Mannen in de War” worden ambassadeurs van Muziek bij de Buren Nijmegen

midw

“En de muziek klonk kennelijk zo uitnodigend dat zelfs een enkele toevallige voorbijganger de drempel over durfde.”

Op het grote podium van GelreDome klaagde Justin Bieber een week of twee geleden dat het voor hem zo moeilijk was om contact te maken met zijn publiek. Tip voor Justin: meld je eens aan voor Muziek Bij de Buren. Het mooiste van dit grootste kleine muziekfestival in Nederland is namelijk dat je altijd contact hebt met je publiek, met letterlijk iedereen die naar jou komt kijken en luisteren.

En dat is precies de reden waarom Mannen in de War (MIDW) zich vorig jaar meldde voor de eerste editie van Muziek bij de Buren (MBDB). Theo Koster en Ronald Peters maken al jaren muziek, zijn – en dat komt op de oefenavonden mooi uit – overburen en spelen nu sinds een jaar of drie samen. De eerste keer gewoon op een bankje achter het huis in zon, maar al gauw op zoek naar nummers die zich ervoor lenen om akoestisch en liefst zo kaal mogelijk gespeeld te worden. De instrumenten: accordeon, gitaar, ukelele, banjo, kickdrum, glockenspiel en allerlei ritmespul. Nummers van onder andere: The Lumineers, Eddie Vedder, Ewert and the two Dragons, The Low Anthem, Phantom Limb, Mumford and sons, Mark Knopfler en een keer Nederlandstalig (Huub van der Lubbe).

Op deze manier ‘klein spelen’ is spannend, het publiek zit vlak voor je en mist niets, ook de verkeerde noot niet. Maar het is ook ontzettend leuk, warm en gezellig.  En dat was, in het geval van de eerste editie van MBDB niet in de laatste plaats te danken aan de gastheer en gastvrouw waar MIDW speelde. Die hadden voor iedere gast een kop koffie of zelfs een glas wijn klaarstaan. En de muziek klonk kennelijk zo uitnodigend dat zelfs een enkele toevallige voorbijganger de drempel over durfde. Niet voor niets dat Mannen in de War zich ook dit jaar weer heeft aangemeld. Met hetzelfde recept, alleen ietsje groter; met contrabas is MIDW inmiddels een trio.

Ook je stadsgenoten trakteren op het beste uit je muzikale repertoire, in een Nijmeegse huiskamer op zondag 11 december?  Van klassiek tot elektronische beats, singer-songwriter tot keiharde metal, wereldmuziek of rap, iedereen is welkom! Aanmelden kan tot 21 oktober!