Informatie muzikanten

Informatie muzikanten

Tot wanneer kan ik mij aanmelden?
Op dit moment kun je je nog niet aanmelden. Dit kan vanaf donderdag 8 september tot en met zondag 16 oktober.

Wanneer kom ik in aanmerking om deel te nemen aan Muziek bij de Buren?
Muziek bij de Buren staat open voor alle muzikanten met een duidelijke link met Nijmegen. Een koor of singer-songwriter, klassiek of metal, smartlap of elektronische beats, alle muziekstijlen zijn welkom. Wel dien je over enig niveau te beschikken. Het moet namelijk voor iedereen leuk zijn om naar je te luisteren.

Hoe laat en hoe vaak speel ik?
Je speelt drie optredens van maximaal 30 minuten en tussen elk optreden zit een uur. Bijvoorbeeld: 13.00 / 14.30 / 16.00

Mag ik ook in mijn eigen woonkamer spelen?
Ja dat kan, belangrijkste is dat er naast jou minimaal 2 mensen zijn die de rol van gastheer en/of gastvrouw op zich nemen.

Ik heb zelf een woonkamer geregeld, mag dat?
Ja hoor, als jij iemand kent die het leuk vindt dat jij bij haar/hem/hun speelt dan is dat meer dan prima. Die huiskamer moet zich dan nog wel eerst aanmelden. Geef dit duidelijk aan in jullie aanmeldformulier.

Moet ik akoestisch spelen om aan Muziek bij de Buren deel te nemen?
Niet perse hoewel het makkelijker is een huiskamer te vinden voor een akoestisch optreden dan voor een versterkt rockconcert. Geef in het aanmeldformulier aan wat je kan, wie weet vinden wij een huiskamer waar je als band op volle sterkte kan spelen.

Hoe zit het met de techniek?
De techniek verzorg je helemaal zelf.

Krijg ik betaald voor het optreden?
Wij streven ernaar om alle muzikanten de mogelijkheid te geven hun onkosten (tot een maximum van €75,00 per groep/huiskamer) te declareren. Hiervoor zijn wij bezig om sponsoren en fondsen te werven. Deze actie loopt nog. Je bent i.i.g. gegarandeerd van een onvergetelijke dag waar je nieuw publiek ontmoet. Oh ja, en wij maken middels de website en programmakrant mooie promotie voor jullie.

Wat gebeurt er nadat ik mij heb aangemeld?
Je ontvangt zo snel mogelijk bericht of je bent geselecteerd. Eind oktober maken wij de koppeling (match) met de huiskamers. Dan weten wij ook of we een geschikte huiskamer hebben gevonden waarmee jouw deelname definitief is. Hierover ontvang je uiteraard bericht. Medio november volgt er dan nog een informatiebijeenkomst waar je onder andere jouw huiskamer alvast kan ontmoeten.

Is een website of facebook pagina een voorwaarde?
Nee, maar wij willen natuurlijk wel een goed beeld krijgen van wie jullie zijn en wat voor een muziek jullie maken. Zo kunnen wij ook een goede match maken met een huiskamer. Zonder een linkje naar jullie muziek kunnen wij je niet beoordelen.

Mag ik ook een CD sturen?
Nee, met zo’n 100 aanmeldingen om te beluisteren doen wij alles via de digitale snelweg.