Steun Muziek bij de Buren

Steun Muziek bij de Buren

Stelt u zich Nijmegen ook voor als mooie, gastvrije, culturele en levendige stad om in te wonen en in te werken? Muziek bij de Buren wil deze kwaliteiten niet alleen laten zien, maar ook stimuleren. Daarbij hebben we uw hulp nodig!

Wat is Muziek bij de Buren?
Op zondagmiddag 10 december veranderen zo’n 40 huiskamers door heel Nijmegen in intieme podia en kan iedereen luisteren naar bijzondere optredens van lokale talenten. Bezoekers ontmoeten niet alleen de muzikanten, maar maken ook kennis met de stad en haar gastvrije bewoners. In verschillende huiskamers door de hele stad kan geluisterd worden naar uiteenlopende muziekgenres; van jazz tot klassiek, van singer-songwriter tot elektronische beats. De optredens zijn allemaal gratis te bezoeken.

Wie is Muziek bij de Buren Nijmegen?
De Nijmeegse editie is een initiatief van Stichting Muziek bij de Buren en wordt georganiseerd door enkele betrokken Nijmegenaren.

Waarom Muziek bij de Buren?
Met Muziek bij de Buren willen we de leefbaarheid binnen de verschillende wijken bevorderen en laten zien hoe gastvrij de stad en haar bewoners zijn. We stimuleren bewoners actief om de deur voor elkaar open te zetten en gezamenlijk – zonder financiële drempels – met cultuur bezig te zijn. Wij zijn van mening dat muziek verbindt en bij uitstek een middel is om alle rangen, standen, leeftijden, kleuren en smaken nader tot elkaar te brengen.

Hoe kunt u bijdragen?
Omdat de Nijmeegse gastvrijheid onbetaalbaar is, zijn de optredens gratis te bezoeken. Om dit mogelijk te maken wordt Muziek bij de Buren ondersteunt door organisaties  en particulieren die cultuur en de leefbaarheid van de stad belangrijk vinden. Gelooft u dit ook? In een persoonlijke kennismaking vertellen we graag meer over het festival en de mogelijkheden om bij te dragen. Neem contact op met Harold Oddens via info@muziekbijdeburen.nl / 06-525 398 53

ANBI-status
Stichting Muziek bij de Buren heeft een ANBI-status, dat houdt in dat we bij de Belastingdienst geregistreerd staan als een Algemeen Nut Beogende Instelling. Meer info over wat dat inhoudt vind je hier:  www.daargeefjeom.nl/wat-is-een-anbi/ en bij belastingdienst.nl natuurlijk.

Door stimuleringsmaatregelen van de rijksoverheid is het door onze ANBI-status voordeliger om aan Stichting Muziek bij de Buren te schenken. Je mag door de Geefwet bijvoorbeeld als particulier 25% extra aftrekken van de belasting. Ook daarover kun je meer lezen op de site www.daargeefjeom.nl.